keskiviikko 2. lokakuuta 2013

On jo lokakuu!

Eilen lokakuun kunniaksi kävin äidin ja isän luona penkomassa vanhoja joulukoristeita ja kynttilöitä. Vielä jätin ne sinne kaappiin, vaikka mieli olisi tehnyt tuoda niitä tänne meidän rivarikaksioon ja ripustella ympäri asuntoa. Jos kuitenkin odottaisin ainakin tuonne marraskuun puoliväliin?

Sen sijaan kynttilöiden valosta ollaan päästy jo nauttimaan. PartyLiten Led- pilarikynttilä loi tunnelmaa olohuoneen sohvapöydällä olevalla koristetarjottimella sekä Lämmin Sydän- somiste piirongin päällä, sisällään Valkolumimarja- tuoksuinen tuikkiva.

Tässä Led- pilarikynttilä valkoisena. Laadun takaa puhelinkuva :)

Lämmin Sydän- somiste. Puhelimella ei saanut hyvää kuvaa kynttilän palaessa.

Kynttilöistä ruokiin; törmäsin Valion sivuilla hyvään ja helpon kuuloiseen reseptiin, jossa oli idea, kuinka joululaatikoista saadaan mehevämpiä!

Tämä seuraava ohje siis suoraan Valion Reseptit- sivustolta.
Valmistusaineet 6:lle
700  g valmista porkkana- tai lanttulaatikkoa 
1/2  prk  (à 3,3 dl) Valio ruokakermaa 10 % tai Valio kahvikermaa
1  rkl siirappia
1/4  tl kanelia tai 1 maustemitallinen muskottipähkinää
Pinnalle
1/4  dl korppujauhoja tai mantelirouhetta tai -jauhetta

Sekoita valmiin porkkana- tai lanttulaatikon joukkoon kerma, siirappi ja mausteet.
Kaada voideltuun uunivuokaan.
Ripota pinnalle korppujauhoja. Painele lusikan pesällä pintaan kuviot.
Kuumenna ilman kantta 175 asteessa 30 - 40 min kunnes kuumia.

Olen myös hakenut joulufiilistä katsomalla vanhoja kunnon Metsoloita DVD:ltä. Lähinnä niitä joulujaksoja, 22. Joulu Leppävaarassa ja 41. Muistojen joulu. Löytyvät myös YouTubesta. Suosittelen lämpimästi katsomaan, niissä on sitä aitoa joulun tunnelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti